Meny
recept
artiklar
Annons

Därför får du mörka ringar under ögonen

Med rätt kost och produkt får du en piggare blick på nolltid! MåBra lär dig hitta orsaken till din trötta blick - och listar de bästa botemedlen!
Annons

Årets blekaste kvartal har bara börjat, men med enkla medel kan du lyfta både blick och humör. Ta reda på vad din vintertrötta uppsyn beror på – för att hitta smartaste sättet att dölja den.

Två typer av mörka ringar

Är området under ögonen blålila eller rödtonat? Då är det sannolikt nedbrytningen av blodets naturliga pigment hemoglobin som orsakar färgskiftningarna. Problemet är vanligt förekommande hos personer med ljus hy, eftersom blodådror är mer synliga då  – särskilt i den tunna huden under ögonen.

Har du istället problem med bruna, gula eller gröntonade missfärgningar? Då kan livsstilsfaktorer som rökning spela en stor roll. Men även personer som aldrig rökt kan drabbas, till exempel kan pigmentsamlingar orsakade av solskador bli mer framträdande kring ögonen.

Rätt kost

Sömnbrist är en klassisk syndabock när det gäller svullnad och missfärgningar, likaså stress. När kroppen är stressad ökar blodflödet till kroppens inre organ, vilket gör huden i ansiktet blekare. Detta gör i sin tur att de blå partierna under ögonen framträder ännu tydligare.

En kost rik på vitaminerna B, C och K är bra för att motverka problemen. De två sistnämnda är också exempel på aktiva ingredienser i ögoncrémer som ska motverka mörka partier under ögonen. Även kiwi och lakrits kan ha en positiv effekt.

och rätt produkt!

Oavsett var på problem- och färgskalan du befinner dig finns det en produkt som kan täcka ditt bekymmer: Klicka här för den ultimata guiden!

Källa: KK.no

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock

Annons

Annons
Visa alla kommentarer
Annons
Nytt om Skönhet

Annons

Annons