Meny
recept
artiklar
Annons

Ny studie: Så kan du sola dig smal

Annons

Att sitta stilla i solstolen och samtidigt gå ner i vikt, det låter kanske som rena drömmen? Det är fullt möjligt, enligt en ny studie.

Det är D-vitaminet som är nyckeln till viktnedgången, tror forskarna.

Det finns många anledningar att välkomna vårsolen. För dig som vill gå ner några kilo lagom till sommaren kommer här ytterligare en: solens värmande strålar kan också hjälpa dig gå ner i vikt.

Det är solens förmåga att boosta kroppens D-vitamindepåer som i sin tur är sammanlänkad med kroppsvikten. Det visar en färsk studie gjord vid universitetet i Teheran.

Där lät forskare en grupp överviktiga kvinnor äta tillskott av D-vitamin dagligen under 12 veckor, medan en annan referensgrupp fick äta overksamma sockerpiller. Kvinnorna åt sin vanliga kost och fortsatte med sina tidigare levnadsvanor under testperioden.

När man sedan jämförde vikten mellan deltagarna kunde forskarna se att de som ätit D-vitamin minskat i snitt 2,3 kilo mer än övriga.

Att njuta av solen, eller äta D-vitaminrik kost som skolmogna frukter och grönsaker eller fet fisk, kan med andra ord gynna viktnedgång tror forskarna.

Källa: Preventdisease.com

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock

Annons

Annons
  • Pingback: Måbra()

  • http://www.formochhalsa.se Elba Pineda Gustafsson

    Promenader och att vara ute i naturen är fantastisk hälsosamt vi på Form&Hälsa bidrar med olika aktiviteter för att njuta av naturen, STAVMILEN den 25 maj på Gärdet är en härlig tillfälle att träffas och STAVA och ha picknick tillsammans. vi får allt kontakt med naturen sol strålar fysisk aktivitet sam umgänget.
    Ni är hjärtligt välkomna.

  • Pingback: Sola säkrare med senaste prylarna! | MåBra()

Visa alla kommentarer
Annons
Nytt om Vikt

Annons

Annons