ANNONSSAMARBETE MED TIMOTEI
Fråga experterna MåBra i klimakteriet Alla artiklar med Anders Hansen Gratis träningsprogram med promenader Förkylning 5 nyttiga höstgrytor Se alla avsnitt av ''Min hälsa'' Om Måbra

Hårvårdsklassikern Timotei är tillbaka – nostalgi och nyhet i ett!

11 okt, 2024
author Marika Agestam Cederlund
Marika Agestam Cederlund
Timotei, TT
Timotei dominerade butikshyllorna under 80-talet med sina prisvärda hårvårdsprodukter med naturliga ingredienser. Nästan 50 år efter lanseringen är varumärket tillbaka – med en modern makeover och mer effektiva produkter än någonsin.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt

"Så mild att du kan tvätta håret så ofta du vill". Ja, säkert minns du Timoteis slogan och den vitgröna schampoflaskan som man kunde hitta i vart och varannat hem under 80-talet. Timotei grundades i Sverige 1975 och var pionjärer inom hårvård gjort på naturliga örtextrakt. Det första Timotei-schampot innehöll den vilda grässorten timotejgräs, som även gav inspiration till varumärkets namn.

Redan från dag ett har Timotei haft ett stående löfte om naturliga och växtbaserade ingredienser, som framhäver hårets naturliga skönhet. Men åtagandet har aldrig stått i vägen för prisbilden – med Timotei kan du ha gott samvete mot plånboken.

Timoteis produkter innehåller upp till 99 procent naturliga ingredienser och flaskorna är gjorda av 100 procent återvunnen plast.

Timotei blev snabbt populärt under 80-talet tack vare sina milda men effektiva produkter. Varumärket var länge marknadsledande i stora delar av Europa, men med ökad konkurrens försvann de från svenska hyllor under början av 90-talet.

Fuktboosta med kokos och aloe vera

Nästan 30 år senare är Timotei tillbaka. Nostalgifaktorn går inte att ignorera, men det är de moderna och uppgraderade produkterna som imponerar.

– Under åren har vi outtröttligt moderniserat våra produkter. En av våra senaste innovationer är växtbaserade schampon och balsam som både är mer effektiva och mer milda för håret, säger Pelagie Guerra, Hair Category Lead på Timotei.

Timotei erbjuder ett brett utbud av produkter för alla hårtyper. Hjälteprodukterna hittas i Hydrating-serien, som med kokosmjölk och aloe vera ger en effektiv fuktboost för såväl tunt, tjockt, rakt eller lockigt hår.

Återfuktande trio

Timotei Hydrating

Innehåller schampo, balsam och hårmask med upp till 99 procent naturliga ingredienser.

Hydrating Shampoo
Läs mer och köp här.Passar på alla hårtyper.
Hydrating Conditioner
Läs mer och köp här.Aloe vera och kokosmjölk gör håret mjukt och återfuktat.

Hårinpackning

Återfuktande 3-i-1-mask

Kan användas som behandling genom att verka i 2-3 minuter, som ett balsam efter schamponering eller som en behandling i fuktiga hårtoppar (som inte behöver sköljas ur).

Hydrating mask
Läs mer och köp här.Serien innehåller ingen silikon, för att främja hälsosam och naturlig volym.

Timotei-flickan: en kulturikon

Frågar du din mamma eller mormor är chansen stor att de minns "Timotei-flickan". Det var den svenska modellen Gia Bremberg, vars hälsosamma, blonda svall frontade varumärkets ikoniska reklamer under 80-talet.

För nostalgins skull måste vi fråga – kommer vi fortfarande att se Timotei-flickan i era kampanjer?

– Vi tycker att alla kan vara en Timotei-flicka! I det förflutna representerades mestadels blonda kvinnor, men idag vill vi se till att alla kan känna igen sig själva i våra kampanjer genom att visa på en bredare mångfald – inte bara i form av hårfärg utan även andra fysiska attribut, säger Pelagie Guerra.

Men även om mycket har förändrats så är Timoteis etos, hållbarhetsarbetet, detsamma som för 50 år sedan.

– Timotei är än idag djupt engagerat i frågor som berör hållbarhet och grön skönhet. Våra produkter är rena från ingredienser som vi inte tycker behövs, till exempel har vi inga silikoner i våra produkter för att lyfta fram en mer naturlig känsla i håret. Vi håller ständigt utkik efter naturliga ingredienser som ger vackert hår och är hållbara för miljön, säger Pelagie.

Timotei säljs hos utvalda återförsäljare online och i butik. Läs mer och köp här.