ANNONSSAMARBETE MED TRYGG-HANSA

Så kan barnförsäkringen stötta er familjs trygghet

21 okt, 2024
Med barnförsäkring från Trygg-Hansa får ditt barn en extra trygghet. När olyckan är framme, oavsett om det gäller fysiska eller psykiska händelser, kan hen ha rätt till ersättning som underlättar för er som familj.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt

Teckna barnförsäkring före treårsdagen – få 30 % rabatt första året. Läs mer här!

Hjälp direkt

Med en barnförsäkring på plats är det en sak mindre att tänka på och det kan vara skönt att veta att hjälp finns att få om något allvarligt skulle hända. Vid flera olycksfall och för en rad sjukdomar och diagnoser kan du få ersättning direkt – nu upp till 300 000 kronor. Det kan vara till stor hjälp vid bland annat långa och jobbiga behandlingar och sjukhusvistelser som påverkar hela familjen. Det gäller till exempel cancerdiagnoser, blod- och immunförsvarssjukdomar och inflammatoriska tarmsjukdomar.

Visste du att Trygg-Hansa har Sveriges populäraste barnförsäkring? Nu har den blivit ännu bättre!

Psykiska diagnoser

Att ett barn diagnostiseras med till exempel adhd, autism eller bipolär sjukdom kan vara en lika stor utmaning för familjen som en fysisk skada eller sjukdom. Därför ingår nu en ny ersättning vid vissa psykiska och neuropsykiatriska diagnoser i Trygg-Hansas barnförsäkring.

Psykologbesök och terapi

Vid allvarliga händelser i ett barns liv, som leder till en krisreaktion, kan hen behöva träffa en legitimerad psykolog. I Trygg-Hansas barnförsäkring ingår upp till tio behandlingstillfällen. Detsamma gäller nu även vid lindrig depression, där försäkringen kan hjälpa ditt barn med terapi.

Via Familjehjälpen kan ni som familj få kostnadsfri vägledning.

Familjehjälpen – service för hela familjen

Om ditt barn blir sjukt eller får en funktionsnedsättning är det mycket att tänka på, och många känslor inblandat. Du som har en barnförsäkring hos Trygg-Hansa kan nu få kostnadsfri vägledning via Familjehjälpen. Där guidas ni till vad ni har rätt till från samhällets olika stöd och ersättningar.

Minskad arbetsförmåga

En barnförsäkring hos Trygg-Hansa ger inte bara stöd och trygghet under barnets uppväxt – utan även som vuxen. Om ditt barn skadas som ung, och senare inte kan arbeta som tänkt längre fram i livet, kan försäkringen ge ett bra ekonomiskt tillskott. Det gäller från 18-årsålder om hen förlorar minst 50 procent av sin arbetsförmåga, vilket ger en större ekonomisk trygghet.

Barnförsäkringen gäller ända tills barnet fyller 25 år.

3 saker du som blivande förälder måste veta om barnförsäkringen:

1. Teckna försäkring så snart ni blivit utskrivna från BB eller annan vård. Ersättning kan inte ges för sådant som hänt innan den tecknades.

2. Det enda du som förälder behöver fundera över när du tecknar barnförsäkring är vilket försäkringsbelopp du ska välja. Väljer du ett högre belopp betalar du mer – men kan få ut en högre ersättning om någonting händer.

3. Barnförsäkringen gäller ända tills barnet fyller 25 år. När försäkringen är tecknad, behöver du med andra ord inte göra någonting mer på väldigt många år.

Se alla villkor för Trygg-Hansas barnförsäkring och läs mer här.