Se Min hälsa Sömn Stress Klimakteriet Tarmflora Huvudvärk Ergonomi Fråga experterna Om MåBra

Här gråter barn mest i hela världen

04 apr, 2017
Vissa barn gråter mer än andra, det vet vi. Men visste du att det skiljer sig mellan länder? En ny studie har kartlagt vart bebisar skriker allra mest – och minst.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Efter ett första försök att kartlägga barnaskrik världen över har en studie från University of Warwick nu visat att världens skrikigaste bebisar finns i Kanada, Nederländerna, Storbritannien och Italien.

Studien visar också att bebisar i genomsnitt skriker två timmar per dag de första två veckorna, och har en topp på två timmar och 15 minuter kring vecka sex. Runt vecka 12 är skrikandet nere på en timme och tio minuter.

Läs också: Knepet alla föräldrar väntat på – så får du bebisen att sluta gråta

Men skillnaderna mellan olika bebisar är stora, förklarar studiens huvudförfattare Dieter Wolke. Vissa gråter så lite som 30 minuter om dagen, medan andra är uppe i 5 timmar.

Minst skriker barn i Danmark, Tyskland och Japan. Det är länder som forskarna tror att vi kan behöva lära oss något från, oavsett om det handlar om erfarenheter under graviditeten, gener eller föräldraskapet – exakt vad som gör att barn i dessa länder skriker mindre vet man ännu inte.

Annons

Läs också: Så hanterar du vredesutbrott hos barn – 6 tips!

Syftet med studien var att undersöka hur mycket kolik bebisar har i olika länder, genom att definiera kolik som gråtande tre timmar om dagen minst tre dagar i veckan. Så kunde man se att de mest kolikutsatta barnen bor i Storbritannien, Italien och Kanada.

Studien tros kunde bli grund för mått över hur mycket gråtande som är normalt hos barn upp till två månaders ålder – och när gråtandet kan vara tecken på något som behöver åtgärdas.

Källa: Huffington Post

Foto: Thinkstock

 

Ny forskning: Du ska lyfta upp en skrikande bebis

Läs också: Ny forskning: Du ska lyfta upp en skrikande bebis

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons