ANNONSSAMARBETE MED ESTER C
Se Min hälsa Sömn Stress Klimakteriet Tarmflora Huvudvärk Ergonomi Fråga experterna Om MåBra

Maxa energin och stärk immunsystemet - för en pigg och frisk höst

20 sep, 2021
Hösten är på ingång. Efter ett drygt år med begränsade sociala kontakter gör vi oss redo för ett aktivt liv igen. Men även om vi längtat kommer det också att sätta immunsystemet på prov. Med några enkla knep maxar du energin och ger ditt immunsystem de bästa förutsättningarna för en aktiv höst.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt

Äntligen! Nu ser vi fram emot middagar, konserter, fika och utekvällar. Men den nygamla livsstilen kommer också innebära utmaningar för immunsystemet. Hösten är på intågande och vi ser redan nu att det sedvanliga vabbandet skjuter i höjden. Men med några enkla knep kan du stärka immunsystemet och ge kroppen de bästa förutsättningarna.

Med mycket frukt och grönt ger du kroppen och immunförsvaret de bästa förutsättningarna.

Håll dig frisk

En välbalanserad kost med mycket frukt och grönt, fisk och bra fetter är grunden för vårt välmående, både det fysiska och det psykiska. Men en varierad kost till trots - ibland kan det ändå vara svårt att få i sig alla de viktiga vitaminer och mineraler vi behöver. Då kan du komplettera med C-vitamin som håller vardagen i schack. C-vitamin som Ester-C bidrar till bättre immunsystem, ökar upptaget av järn och har en positiv inverkan på trötthet.

Har du svårt att få i dig tillräckligt med C-vitamin i maten kan ett kosttillskott vara ett bra alternativ.

Börja dagen med C-vitamin

C-vitamin hittar du i frukt och grönt, men också som kosttillskott. Kosttillskottet Ester-C är verksamt i 24 timmar och fungerar fint att starta dagen med. Det är särskilt viktigt nu när vi går mot mörkare tider, eftersom kroppen inte kan lagra C-vitamin. C-vitamin är också en viktig antioxidant som motverkar oxidativ stress.

C-vitamin är en viktig antioxidant som stärker immunsystemet under och efter fysisk aktivitet.

Ditt stöd i en aktiv vardag

Du behöver inte springa milen, slå personligt rekord i bänkpress eller ha träningspass inbokade varje dag efter jobbet. En skogspromenad, ett yogapass eller lek med barn och hund räcker fint för att du ska få uppleva alla de positiva effekter som fysisk aktivitet ger.

Känner du dig begränsad av låga energinivåer? Då kan det vara en bra idé att se över dina järndepåer. Järn finns i bland annat kött, ägg, nötter och baljväxter. C-vitamin hjälper kroppen att ta upp järn, så kombinera den järnrika kosten med ett C-vitamintillskott. En extra bonus är att C-vitamin även stöder immunsystemet under och efter träning. Dessutom hjälper det kroppen att producera kollagen, ett protein som bland annat bidrar till slät och fast hud.

Nytt för i år är Ester C Immun C-D-Z som förutom C-vitamin innehåller vitamin D3 och zink.

Nyhet!

Senaste nyheten inom C-vitamintillskott är Ester C Immun C-D-Z, som förutom C-vitamin även innehåller vitamin D3 och zink, som tillsammans ger immunsystemet en riktig boost. Hela Ester C-familjen har ett effektivt upptag som är skonsamt mot magen och verksamt länge. Med tre olika styrkor är det enkelt att anpassa efter årstiden och familjens behov.

C-vitamintillskott – så väljer du rätt

1. Eftersom kroppen inte kan lagra C-vitamin behöver du fylla på regelbundet. Välj ett tillskott med lång effekt så behöver du inte komma ihåg att fylla på så ofta. Ester-C är verksam i 24 timmar.

2. I större mängder kan C-vitamin göra magen orolig. Välj därför ett tillskott som är snällt mot magen. Ester-C innehåller kalciumaskorbat som har ett neutralt PH-värde, vilket gör den skonsam mot magen.

3. Anpassa vitamintillskottet efter familjens och årstidernas olika behov. Ester-C finns i tre styrkor, är tillverkad i Sverige och rekommenderas av sju av tio användare.* Ester C finns att köpa på apoteket.

*En undersökning med Må Bras läsare visar att 7 av 10 rekommenderar Ester-C.

TV: Vill du börja träna på morgonen? Undvik dessa 7 misstagBrand logo
TV: Vill du börja träna på morgonen? Undvik dessa 7 misstag