Se Min hälsa Sömn Stress Klimakteriet Tarmflora Huvudvärk Ergonomi Fråga experterna Om MåBra

Små barn och stora hundar i ny bok

03 jan, 2017
Fotografen Andy Seliverstoff älskar hundar och fångar gärna människans bästa vän på bild. I projektet ”Little Kids and Their Big Dogs” har den ryska fotografen förevigat riktigt små barn tillsammans med sina betydligt större hundar.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Andy Seliverstoff har under livet haft en stor passion för hundar och för fotografering. Sedan fyra år tillbaka satsar han fullhjärtat på att sammanföra sina stora intressen och försörjer sig som hundfotograf.

– I dag kan jag verkligen inte tänka mig att livet skulle kunna vara på något annat sätt, säger han.

Läs också: Husdjur kan kopplas till bättre hälsa

Tidigare har Andy Seliverstoff rest världen för att just porträttera hundar. Men när vänner till fotografen bad honom att ta en bild av deras 2-åring fick han en helt ny infallsvinkel.

– De dök upp i parken med sin Grand danois. Jag blev helt tagen av relationen mellan lilla Alice och gigantiska Sean och bestämde mig för att ta med honom i bilden, säger Andy Seliverstoff.

Läs också: 17 saker du inte ska ge din hund att äta

När bilden, plus ytterligare en på den lille pojken Theodore och newfoudlandern Ringo, hamnade på Facebook var succén ett faktum.

Annons

– Jag insåg att folk fick samma känsla som jag själv fått när de såg bilderna. Där föddes idén till boken “Little Kids and Their Big Dogs”, säger Andy Seliverstoff.

Läs också: Bästa sängtiden för friska och smarta barn, enligt forskare

I fyra månader förevigade den 58-årige fotografen interaktioner mellan hussar och mattar i modell mindre tillsammans med sina betydligt större följeslagare. Hundra av bilderna finns nu samlade i boken ”Little Kids and Their Big Dogs”.

– Målet var aldrig att bara skapa vackra bilder, utan att fånga interaktionen mellan barnen och djuren. Den oändliga glädjen och det ömsesidiga förtroendet har blivit det centrala i boken. I slutändan hoppas jag boken förmedlar detta viktiga budskap: Kärleken till hundar och barn gör människor snällare.

Vad ordet för sötchock är på ryska vet jag inte. Men den som inte kan få nog kan spana in Andy Seliverstoff Instagram för ännu fler bilder!

Annons