Fråga experterna MåBra i klimakteriet Alla artiklar med Anders Hansen Gratis träningsprogram med promenader Förkylning 5 nyttiga höstgrytor Se alla avsnitt av ''Min hälsa'' Om Måbra

Håll koll på dina portioner med Måltidsmåttet!

28 apr, 2011
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Tycker du att det är svårt att veta hur stor en portion är – eller hur mycket du ska äta av pastan, såsen eller köttbullarna? Nu finns Måltidsmåttet som hjälper dig att lägga  upp en normal portion, med rätt mängd grönsaker, kolhydrater, protein och sås.

Måltidsmåttet är framtaget av Mia Berggren och Anna Broström tillsammans med en dietist – och volymerna bygger på Livsmedelsverkets näringsrekommendationer och tallriksmodellen.

– I dag har vi i stor utsträckning tappat förmågan att se och känna hur mycket vi ska läggaupp på tallriken. Portionerna och tallrikarna blir större samtidigt som tiden till fysisk aktivitet och vardagsmotion minskar. Jag lade själv upp för stora portioner och tog ofta om, säger Anna Broström.

– Jag ville kunna äta lagom och begränsa mina portioner och på så sätt gå ner i vikt. Med hjälp av Måltidsmåttet gick det. Nu mår jag bra, äter rätt och blir mätt och är dessutom15 kg lättare, fortsätter Mia Berggren.

Läs mer på www.maltidsmattet.se.

Annons