Fråga experterna MåBra i klimakteriet Alla artiklar med Anders Hansen Gratis träningsprogram med promenader Förkylning 5 nyttiga höstgrytor Se alla avsnitt av ''Min hälsa'' Om Måbra

Så fixar du påskens sundaste desserter!

02 apr, 2012
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Få högtider är så förknippade med godsaker som påsken. Njut av sötsakerna du också, så här gör du dem lite sundare!

Den traditionella påskbakelsen, där en konserverad persiko- eller aprikoshalva får agera äggula och en klick grädde blir äggvita, behöver inte alls bli någon kaloribomb. Byter du ut fyllningen i rulltårtan mot osockrat äppelmos och lättsylt och vispgrädden mot mellangrädde blir slutresultatet 150 kcal per bit!

Så här gör du!

Hör du till dem som gärna frossar i choklad under påsken får du inte missa våra påskbollar! Torkad frukt, nötter och choklad blir tillsammans med marmelad till riktigt härliga små minitryfflar!

Här hittar du receptet!

Färgstarka och smakrika frukter blir en fin avslutning på en lång middagssittning. Trä färska frukter på spett och servera med en äggbaserad dessertsås, en riktigt fräsch höjdare!

Gör så här!

I vår receptdatabas hittar du över 200 desserter för påsk och andra festliga högtider. Samtliga är kaloriredovisade och skapade med både hälsa och smak i åtanke!

Annons