Thailändsk biffsallad med mynta och lime

20 jun, 2024
MåBra Redaktionen
Thaiinspirerad biffsallad med lövbiff, plommon och supernyttig kål. En snabb, sötsyrlig dressing tar fram alla smaker perfekt.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt

Ingredienser (2 portioner)

Kött

250 g lövbiff i strimlor

½ grön chili

½ matsked olja

¼ tesked salt

Thailändsk sallad

100 g linguini fullkorn

¼ knippe salladslök

125 g röd spetskål

1 tomat

½ plommon

¼ knippe mynta

½ msk sesamfrön

Dressing

½ lime

25 g sojasås smaksatt med lite färsk ingefära

Gör så här

1. Koka upp lättsaltat vatten till pastan. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och skölj snabbt av pastan i kallt vatten och låt den rinna av i ett durkslag.

2. Kött: Finhacka chili och blanda den med olja, salt och lite peppar. Chilin kan också serveras vid sidan av. Vänd ner lövbiffen i marinaden i en skål. Marinera köttet i ca 15 minuter. När köttet marineras kan du förbereda resten av salladen.

3. Skölj och skär vårlök och spetskål i tunna strimlor. Skär tomater och plommon i tunna skivor. Skölj myntan och riv bladen i mindre bitar.

4. Dressing: Blanda soja och ingefära med saften från limen.

5. Värm olja i en stekpanna och rosta sesamfröna. Det tar ca 1 minut, sedan får du de goda smakerna. Lägg sesamfröna på en tallrik. Stek sedan köttet i samma stekpanna med lite olja. Stek köttet i två omgångar för bästa resultat, ca 1-2 minuter räcker. Lägg tillbaka allt kött i stekpannan och ta bort stekpannan från plattan.

6. Thaisallad: Blanda ihop linguini, grönsaker och det stekta köttet. Fördela dressingen, mynta och sesamfrön över salladen och servera.