Fråga relationsexperten Relationstips Sexliv Sexleksaker Vänskap Singellivet

Se filmen som smärtsamt bra visar hur det är i en våldsam relation

21 feb, 2017
Var fjärde kvinna har någon gång utsatts för våld i en relation. I en gripande video beskriver Kvinnojouren Ellinor hur det kan se ut.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Bakom en lycklig fasad kan verkligheten se betydligt mörkare ut. Fråga bara en fjärdedel av kvinnorna i Sverige – så många har nämligen någon gång levt i en relation kantad av våld, svartsjuka, hot och kontroll. Men många som lever i destruktiva relationer gör allt för att dölja det för omvärlden.

Detta har Kvinnojouren Ellinor i Linköping tagit fasta på i en ny viral video som delats nästan 10 000 gången på några dagar. Kvinnan i videon berättar om sitt liv och visar runt i sitt hem – och tittar du utan ljud verkar hon leva i en lycklig relation. Men slår du på ljudet får du reda på att sanningen ser helt annorlunda ut.

”Sannolikheten är tyvärr ganska stor att några av de glada inlägg du ser i ditt Facebookflöde också döljer en mörkare verklighet”, skriver kvinnojouren.

Se hela videon här:

Behöver du hjälp att ta dig ur en farlig relation? Här hittar du din närmaste kvinnojour.

Annons

Läs mer från Femina: Amber Heard i kampanj mot våld i relationer: ”Du är inte ensam”

 

Mia Skäringer hyllas för text om sexuella trakasserier

Läs också: Mia Skäringer hyllas för text om sexuella trakasserier

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons