Därför nobbar Renée Nyberg och David Hellenius På spåret
Men inte för Renée Nyberg och David Hellenius, som kategoriskt tackar nej till programmet.
På spåret rullar vidare på SVT och än så länge har en grupp avslutats. Den vanns av Jason “Timbuktu” Diakité och Marcus Samuelsson. Sist i gruppen kom Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson och två kom Dilan Apak och Moa Lundqvist.
Just nu pågår den andra gruppen som består av Christer Lundberg och Agnes Wold, Hanna Hellqvist och Ina Lundberg samt förra säsongens vinnare Claes Elfsberg och Magdalena Forsberg.
I den sista gruppen tävlar inga mindre än Jonatan Unge och Cecilia Düringer, Patrik Arve och Irena Pozar samt Farah Abadi och Johan Glans som tog sig till semifinal förra året.
Renée Nyberg och David Hellenius säger nej till SVT
Några som vi inte kommer få se i programmet är Renée Nyberg och David Hellenius. Inte för att de inte blivit tillfrågade, utan för att de inte vill. Det berättar Renée om i podcasten Tv-fabriken.
– Jo, men vi har fått den frågan några gånger, säger hon i podcasten och skrattar.
Därefter kommer frågan om varför de inte tackat ja.
– Ja, vad tror du? Det är ju det här med att man inte vill förnedra sig inför hela svenska folket, svarar hon.
Eftersom hon och David Hellenius är bundna till TV4 är det också oklart om de skulle kunna vara med. Det beror i alla fall lite på.
– Det där är ju alltid en fråga om medverkan från andra kanaler. Det beror alltid på, skulle vi sända någonting som skulle gå mitt emot ett På spåret, till exempel, och vara med där, då tror jag att TV4 skulle ha svårt att godkänna det, säger Renée Nyberg.
Förändringen i På spåret
I den här säsongen har frågesportsprogrammet gjort en stor förändring. Den så kallade årtalsfrågan, där de tävlande med hjälp en ledtrådar skulle lista ut vilket år det rörde sig om har tagits och ersatts av ett moment som kallas Närmast vinner.
De tävlande ser då en film där en händelse utspelar sig, och deras uppgift är att på en karta pricka in var detta äger rum.
– Det görs med hjälp av raffinerad teknik från SVT:s grafiska avdelning i Växjö där man kan zooma sig ned på några hundra meters avstånd om det skulle behövas. Vi delar ut tre poäng till den som är närmast, har Kristian Luuk tidigare förklarat.
Foto: TT