Film och TV Kändisnyheter Nyheter Podd

Laleh Pourkarim om stora tragedin – efter dödsfallen i familjen

20 jan, 2021
Laleh Pourkarim om familjetragedin.
Laleh Pourkarim var bara tolv år när hennes pappa gick bort i en drunkningsolycka.
I Renées brygga öppnar artisten nu upp om hur hon bearbetar sorgen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Laleh Pourkarim i Renées bryggaBrand logo
Laleh Pourkarim i Renées brygga

I veckans avsnitt av Renées brygga gästas Renée Nyberg av bland andra Laleh Pourkarim. Samtalen kommer att handla en hel del om sorg, och artisten berättar bland annat att hon använder musiken för att processa och formulera sina starka känslor.

– När jag förstod att föräldrar går bort... Det började jag bli ledsen över redan när jag var fyra-fem år gammal, säger Laleh Pourkarim i programmet.

Döden har varit närvarande i hennes och familjens liv. Som liten dog en av hennes bröder av ett hjärtfel, och när artisten var tolv år dog hennes pappa Houshang.

”I sådana stunder tar man till poesin”

Renée Nyberg frågar om det var ett stort trauma.

– Det var det. Jag tycker att det ibland är som en stor chock de första tio åren, då förstår man inte. Men i sådana stunder tar man till poesin för man måste göra en mening av allting.

Laleh Pourkarim berättar att hon har svårt att bara prata om det, och att musiken hjälper henne att förmedla känslorna bättre.

Annons

– Jag tycker i alla fall att när jag försöker prata om såna här saker så blir det så fyrkantigt medan i låtar så kan man komplettera med stråkar så att man känner någonting. Jag tror också att jag har klarat mig för att jag har kunnat få vara kreativ, säger hon och fortsätter:

– Jag tror också att det är därför jag förstod tidigt att jag måste producera musik, jag måste få känna att jag kan måla upp en hel bild och inte bara ord.

Laleh Pourkarim om diskussionerna hemma

Houshang Pourkarim dog när han skulle rädda en kvinna som höll på att drunkna. Renée Nyberg undrar om det lindrar sorgen något, att han dog för att rädda någon annan. Och det säger Laleh Pourkarim att det gör, och att det var typiskt honom att tänka på andra först.

– Det var också en stor konflikt hemma, för han var lite så att han skulle ge bort allting. ”Vi behöver inte, ge det till dem”, och mamma ba: ”Men det här är mitt armband” eller vad det kunde vara. Så det fanns alltid sådana diskussioner om vad är godhet, säger artisten.

Bild: Karin Törnblom/TT

Annons