Film och TV Kändisnyheter Nyheter Podd

Molly Hammar: "Många är i relationer bara för att det är tryggt"

14 feb, 2022
Molly Hammar
Molly Hammar, aktuell med singeln "Tell Her", berättar om de självupplevda inslagen i låten.
— Det är en ganska mörk text ändå. Jag vill att en person ska lämna någon annan för mig.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 saker du kanske inte visste om Molly HammarBrand logo
5 saker du kanske inte visste om Molly Hammar

Artisten Molly Hammar, 26, har nyligen gjort succé i Italien då hon legat på förstaplats på italiensk radio med ”We could be dancing” tillsammans med den franska DJ:n Bob Sinclar. Mollys internationella karriär är på framfart och på hemmaplan är hon aktuell med singeln ”Tell Her”.

Molly Hammar om att älska någon som är upptagen

Den nya låten handlar om olycklig kärlek, att älska någon som är i en relation med någon annan. För Nyhetsmorgon berättar Molly Hammar att det hon sjunger om är självupplevt.

— Absolut, det är det! Men jag skulle nog inte ha mage att säga: "Lämna det du har för mig". Men det är en situation jag tänkt, och som jag typ har varit i.

— Det är en ganska mörk text ändå. Jag vill ju att en person ska lämna någon annan för mig.

Annons

Molly berättar att hon skrev låten som en reaktion på att folk är så trygghetssökande i relationer. Att tryggheten ibland går före hur man mår och egentligen känner för någon.

— Jag tycker att många går in i relationer för att vara trygg, men man kanske inte alltid är så glad i det.

"Min självkänsla har skadats"

Utifrån ser vi en självsäker, trygg tjugosexåring. En kvinna som tar plats och kämpar mot till exempel vikthets och kroppsfixering. I inslaget berättar hon om en annan sida av sig själv. En sida som inte alls känner sig så självklar och som ibland säger och delar med sig av saker innan hon själv landat i dem.

— Det har varit svårt för mig, det tagit många år att hitta min plats, men också i mig själv tror jag, vad jag vill vara och vilken musik jag vill göra.

Hon berättar att hon med åren, och tack vare terapi, lärt sig att hon inte behöver dela med sig av allt hon tänker och gör.

— Jag har varit mer påverkad av vad folk tycker om mig än vad jag trott. Min självkänsla har skadats lite av att dela med mig för mycket och jag har inte mått så bra av det, förklarar hon och fortsätter:

Annons

— Jag ska inte berätta för alla vad jag håller på med hela tiden. Jag är så öppen som person! Men det finns något i att hålla på det för en själv, att låta det gro i mig för att jag ska få känna vad jag tycker om det först.

Stöd av bästa vännerna Benjamin Ingrosso och Oscar Zia

Nu har Molly hittat ett sätt att hantera omgivningens förväntningar på. Och till sin hjälp har hon bland annat haft bästa vännerna Benjamin Ingrosso och Oscar Zia.

— Då är till exempel Benjamin och Oscar, mina bästa vänner, ett fantastiskt bollplank och ett stöd i det.

Foto: TT

Källa: TV4/Nyhetsmorgon

Annons