Meny
recept
artiklar
Annons

Arganolja – skönhetsmiraklet alla talar om

Arganolja utvinns från arganfruktens frön, den förekommer både i hudvårdsprodukter och i matlagnin. Om än i olika former. Varje år kommer det en extra stor nyhet i hudvårdsbranschen, i år har uppståndelsen kring arganolja varit extra stor. Här är fakta och produktips för dig som är nyfiken!

Arganoljan kommer från arganträdets frukter och växer enbart i Marocko. Den används för sin fina smak och hudvårdande egenskaper av lokalbefolkningen sedan flera århundraden.

Traditionellt framställd arganolja kommer från rostade frön, vilket också ger oljan en nötig smak. Den slutprodukten används emellertid till matlagning, medan den olja som finns i hud- och hårvård har en annan framställningsprocess.

Arganolja i maten sänker både kolesterol och minskar risk för hjärt- kärlsjukdom och cancer. Samma aktiva ingredienser gör också underverk på utsidan av kroppen.

Eftersom arganolja är tunn tränger den snabbt in i huden. Den passar därför extra bra under ögonen, ett område som annars är känsligt för fett. Oljan har också en dokumenterad förmåga att minska uppkomsten av fina linjer.

Det rika innehållet av vitamin E motverkar också ärrbildning, påskyndar läkning och lugnar irriterad hud. Dess antiinflammatoriska egenskaper gör den också lämplig för acnehud och psoriasis.

Tre hudvårdstips laddade med arganolja

John Masters Organics 100% Argan Oil
En hundraprocentig ren och ekologisk arganolja för både hår, hud och naglar. Ger torr hy lystern tillbaka och motverkar ärrbildning och eksem.

59 ml, 499 kronor

Shemen Amour Dead Sea Treatment, Mineral Argan Oil Hair Mask
En mineralinpackning för trött och slitet hår, baserat på naturliga mineraler från Döda havet och arganolja. Serien innehåller även andra produkter för håret.

250 ml, 249 kronor

Terre d’Oc Argan Gentle Exfoliating Soap
En fast tvål berikad med arganolja och argankärnor. Rengör med milt peelande effekt och doftar gott av apelsinblomma.

100 gr, 70 kronor

Samtliga produkter finns att köpa hos eleven.se

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock/Eleven.se

 


Annons


Annons

Visa alla kommentarer


Annons

Nytt om Skönhet


Annons

Annons