Meny
recept
artiklar
Annons

Drick dig i form – bästa & sämsta dryckerna!

Vad har du i glaset? Här är dryckerna som kan hjälpa – och stjälpa – din viktnedgång!

Annons

Ha koll på innehållet i glaset, det kan påverka vikten mer än du tror!

Släcker du törsten på rätt sätt kan du samtidigt reducera både kalorimängd och midjemått. Under en dag kan det du dricker utgöra upp till 20 procent av ditt dagliga kaloriintag. Här hjälper MåBra dig att skaffa koll på klunkarna!

Viktstjälpare: Läsk

Varje gång du dricker ett glas läsk sväljer du samtidigt hundratals tomma kalorier – och en hel del socker! Att byta till lightvarianter räddar inte alltid situationen, studier har nämligen visat att även den typen av dryck kan påverka vikten negativt.

Vikthjälpare: Vatten

Ersätt de söta bubblorna med vanligt vatten och du sparar flera hundra kalorier på en dag. Väljer du dessutom att dricka två glas innan varje måltid hjälper du mage och tarm att ta hand om maten smidigare. Du äter dessutom mindre portioner eftersom vattnet påverkar mättnadskänslan.

Viktstjälpare: Fruktjuice

Ett glas juice kan faktiskt innehålla lika många kalorier som ett glas med läsk, men med skillnaden att juicen är rik på viktiga näringsämnen. För att säkra intaget av vitaminer och antioxidanter bör du välja en färskpressad variant och undvika juicedrycker med tillsatt socker.

Vikthjälpare: Grönsaksjuice

Juice från grönsaker innehåller lika mycket näring som fruktvarianten, men har ofta halva kalorimängden. Ett glas tomatjuice innehåller 41 kcal, att jämföra med apelsinjuice som ger cirka 122 kcal. Mixa själv eller välj varianter med mycket fruktkött, eftersom fibrerna gör gott för både mage och mättnadskänsla.

Viktstjälpare: Smoothies

Färdiga smoothies kan ha skyhögt kaloriinnehåll och gömma allt från grädde till socker på innehållsdeklarationen. Gör din egen och ha koll på innehållet. Basera den på banan, osockrade bär och en mager mejeriprodukt!

Vikthjälpare: Kaffe

Vanligt svart kaffe är snudd på fritt från kalorier men rikt på antioxidanter – och uppiggande koffein. Studier har visat att 3 till 4 koppar kaffe om dagen boostar ämnesomsättningen, minskar risken för diabetes typ 2 och vissa former av cancer.

Källa: Webmd

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock


Annons


Annons

  • Alex

    Å jag som gillar vino! Hjälp eller Stjälp????

  • Philip

    Om man ska göra smoothies så ska man inte ha magra mejeri produkter då det mest effektiva sättet att gå ner i vikt är att äta/dricka (mjölk) mycket fett. LCHF är dieten som enligt alla studier funkar bäst.

  • Pingback: Smoothie-tricket som gör dig mätt längre | Måbra()

Visa alla kommentarer


Annons

Nytt om Vikt


Annons

Annons