Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Agneta Sjödin om 16 weeks of hell: Helt slutkörd av dieten

11 jun, 2020 
Den tuffa dieten i "Den stora hälsoresan" fick Agneta Sjödin att krascha sin bil. – Jag har inte så mycket energi som jag önskar.
Annons

Det är ingen hemlighet att tv-programmet Den stora hälsoresan, som bygger på konceptet 16 weeks of hell, inte är en dans på rosor.

Agneta Sjödin om ketodieten i 16 weeks of hell

I programmet berättade Agneta Sjödin om effekten av dieten i programmet. Hon uppgav att hon känner sig helt tom i huvudet av den så kallade ketodieten.

Det är en extrem lågkolhydratdiet, som tvingar kroppen att förbränna fett framför kolhydrater, vilket gör att den hamnar i ett tillstånd som kallas ketos. Första veckan under keto funkade ingenting, berättar hon.

– Jag känner den här ketos-skallen. För det första kvaddade jag ju bilen i måndags. Jag kan liksom inte tänka. Jag kan inte svara på något kul eller smart sätt. Jag vill inte träffa folk jag vill bara gå och lägga mig, säger hon i programmet.

– Vissa dagar har jag ju inte så mycket energi som jag önskar. Hade jag bara ätit lite kolhydrater nu hade jag nog studsat runt här på gymmet, det hade varit en helt annan energi.

Annons

Kritik mot 16 weeks of hell

För Expressen berättar Agneta Sjödin hur hon mådde just då när programmet spelades in.

– Det var när vi gick in i den sista deffperioden, de första dagarna när man ställer om kosten kan man bli såsig i huvudet. Sedan går det över och man blir i stället pigg och får energi.

I dag säger Agneta Sjödin att hon mår betydligt bättre.

Den stora hälsoresan har fått mycket kritik över deltagarnas dramatiska viktminskningar – och att det kan trigga igång ätstörningar. Bland annat blev Martina Haag tvungen att hoppa av programmet för att hon vägrade att väga sig, något som väckte debatt.

Foto: TT/Dplay

LÄS MER:

Martina Haag stoppas efter stora viktbråket i tv

Måns Möller efter utseende-kommentarerna: Tycker man ska få bestämma själv

Anders Öfvergårds stora oro efter drastiska viktraset

Följarna häpnar över Emma Igelströms bild – orden om förvandlingen

Annons