Hårstylisten: 3 största misstagen när man applicerar hårinpackning
Här är 3 vanliga misstag vi gör när vi applicerar hårinpackning som kan göra att den inte fungerar lika bra.
För att få ett friskt och välmående hår behöver vi ta hand om det på bästa sätt. Se till att du använder produkter som passar just ditt hår. Man kan inte gå efter vad ens vänner eller familj använder.
Om du tillhör dem som använder traditionellt schampo, inpackning och balsam så finns det flera vanliga misstag vi gör. Spana in dem om du upplever att ditt hår känns risigt trots att du tycker att du gör allt du kan för att det ska må bra.
Här kan du läsa om hur du schamponerar håret på bästa sätt och här kan du se vilka misstag när det gäller balsam du bör undvika.
Se också – naturliga produkten som kan öka hårtillväxten.
3 vanliga misstag vi gör när vi applicerar hårinpackning
Men hårinpackningen då? Om man har tjockt och långt hår rekommenderar proffsen att man gör en djupverkande inpackning minst en gång i veckan.
Har man torrt och färgat hår kan det vara bra att göra det oftare. Men har man väldigt tunt och fint hår kan det passa bättre med ett leave in-balsam i stället.
Hårstylisten Goga har jobbat med hår i över 25 år. På sitt instagramkonto _yourbesthair har hon delat med sig av de 3 största missarna som kunderna gör när de lägger hårinpackning. Här kommer dem.
1. Applicerar hårinpackning efter balsamet
Balsam stänger hårsäckarna och bör därför användas efter hårinpackningen. Om man använder hårinpackningen efter balsamet kommer produkten inte att kunna penetrera hårstråna lika bra och de går då miste om näringen.
De värdefulla slantarna du lagt på inpackningen går då också till spillo eftersom du inte får ta del av hela effekten. Så produkterna ska alltså komma i ordningen schampo, hårinpackning och balsam.
2. Applicerar hårinpackning på droppande blött hår
Om håret är för blött kommer inpackningen inte heller att kunna ta sig lika djupt in i hårstråna och mycket kommer rinna av. Hårstråna går även då miste om näringen du önskar tillföra dem.
Förutom att produkten inte når sin fulla potential så förlorar du både dyrbar produkt och lägger mycket tid på en produkt som ändå inte verkar fullt ut.
3. Applicerar hårinpackning även i hårbotten
Hårbotten har ett eget system för återfuktning och näring. Hårrötterna behöver ingen hårinpackning eftersom skalpen själv producerar en olja som motverkar att den torkar ut. Rötterna är sällan heller lika skadade som topparna.
Så håll hårinpackningen till längderna där den gör störst nytta och inte heller riskerar att göra håret fett eller obalanserat.
Källa: Instagram, MåBra
Foto: TT