Film och TV Kändisnyheter Nyheter Podd

Tips: Håll nyårslöftet med busenkelt knep

04 jan, 2018
AvMalin Perlheden
Så ska du tänka för att hålla dina nyårslöften.
Håller du nyårslöftet eller börjar motivationen dala? Få ett enkelt tips som gör det lättare att stå fast vid ditt beslut.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Enkelt tips får dig att hålla nyårslöftet hela 2018

Att avge ett nyårslöfte vid tolvslaget med ett glas champagne i handen är vanligt, men bara hälften av alla löften uppfylls enligt en amerikansk studie, rapporterar SVT.

Våra nyårslöften handlar ofta om nya vanor där saker som att gå ner i vikt, börja träna, sluta röka och spara pengar står högt på listan.

Att använda sig av den så kallade SMART-metoden rekommenderas för alla mål du sätter dig för. SMART står för Specifikt, Mätbart, Accepterat, Realistiskt och Tidsbestämt. Ett enkelt sätt att göra detta är till exempel genom att anmäla sig till en kurs som ger dig alla verktyg du behöver för att lyckas hela vägen.

Test: Hitta rätt onlinekurs för ditt nyårslöfte

Många bryter nyårslöftet

Cirka 20 procent av alla svenska kvinnor avger ett nyårslöfte, men långtifrån alla lyckas hålla dem. Enligt det amerikanska universitetet Scranton är det mer än 90 procent som misslyckas med sina nyårslöften, många redan innan januari ens är slut, skriver expressen.

Annons

Bland de vanligaste orsakerna till att löftet inte håller är att man bryter sina vardagsrutiner på något sätt genom att till exempel åka på semester, och då riskerar man att hamna tillbaka i gamla hjulspår igen.

Tips: Så håller du ditt nyårslöfte

Men misströsta inte bara för att du misslyckas hålla löftet slaviskt. Normalt sett tar det drygt två månader att ändra en vana, och att få bakslag ingår i förändringsprocessen.

Ett enkelt och mycket effektivt sätt att hålla nyårslöftet är att involvera andra personer i ditt löfte. Håll alltså inte ditt nyårslöfte hemligt, utan berätta för dina vänner och din familj vad du förutsatt dig att ändra på.

– Att berätta för andra vad man har för nyårslöfte kan fördubbla chansen att lyckas, säger professor Per Carlbring som forskar på just nyårslöften, till SVT.

 

Artikeln publicerades först på Allers.

Läs mer:

Testet ger dig rätt verktyg för ditt nyårslöfte

Annons