Fråga träningsexperten Börja träna Löpning Träningsprogram Se ''månadens övning''

Trappträna dig i toppform! Bästa övningarna

23 feb, 2017
Att träna i trappor är enkelt och effektivt. Med det här passet stärker du både ben och rumpa – och får bättre kondition. Bäst av allt: Du är klar på 10 minuter!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Under vintern kan det vara trist att ge sig ut på löpturer – och hemma kan det vara svårt att hitta ett sätt att träna konditionen. Då är trappträning perfekt! Där kan du snabbt träna både styrka och flås.

– Det är tidseffektivt och jättekul! Och du behöver ju inga redskap eller maskiner, utan det är bara att köra på, säger MåBra:s motionsexpert Sofia Åhman.

Trappträningen är perfekt för dig som vill ge ben och rumpa en omgång – och du kan dessutom anpassa nivån utifrån dig själv.

– Du kan välja att gå eller springa, hoppa eller gå på tå, att hålla i räcket eller inte. Det passar alla, säger Sofia, som satt ihop ett bra pass.

Läs också: Testa Leilas intervaller i trappor!

Där varvar hon styrkeövningar med pulshöjare, just för att du ska få en helhetsträning.

– Det här passet funkar bra fristående eller som komplement till annan träning. Det är snabbt, jobbigt och effektivt. Och har du ingen trappa hemma så kanske du har en i närheten i alla fall, i ett trapphus eller på jobbet kanske.

Och det finns en bonuseffekt med att träna i trappor, menar Sofia.

– Det ger även bra löpteknik, något som kan vara svårt att träna under vintern. Tänk bara på att hålla ryggen rak och att lyfta knäna ordentligt.

Av: Anna Sundesten & Sofia Åhman, Foto: Thinkstock

 

SE SOFIAS TRAPPTRÄNING HÄR!

Läs mer: 6 bästa trappövningarna för starka ben

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons