Fråga träningsexperten Börja träna Löpning Gratis träningsprogram Se ''månadens övning'' Börja med yoga Andningsövningar

Klockor som gör träningen roligare – välj rätt för DIG!

23 okt, 2024
träningsklockor
En träningsklocka kan både peppa och guida dig. Den håller koll på puls, tempo, distanser men även sömn, återhämtning och vardagsrörelse. Hitta DIN favorit.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Vilken klocka du ska välja beror på vilken typ av träning du gör, vad du vill kunna mäta, hur mycket du vill bli guidad och om du vill ha GPS, musik med mera. Vill du kunna koppla den till specifika appar behöver du se att de är kompatibla, samt att klockan fungerar bra med din telefon. En annan sak att tänka på är hur ofta du har möjlighet att ladda

Löpskola med Joanna Swica: Så kommer du igång med löpningenBrand logo
Löpskola med Joanna Swica: Så kommer du igång med löpningen

Samtliga av de utvalda klockorna nedan mäter puls, steg, aktiviteter, förbränning och återhämtning/sömn. De har även GPS in någon form, men funktionerna kan variera i precision och info du kan utläsa.

Annons
Whitings ScanWatch Nova Brilliant Edition

Whitings ScanWatch Nova Brilliant Edition – klassisk look med hälsokoll

Nya Scan­Watch har precis som föregångarna en utmärkt teknologi inbakad i sin klassiska analoga look, som sticker ut bland aktivitetsklockor. Bakom urtavlan kan den ta EKG av medicinsk kvalitet och bland annat identifiera förmaksflimmer. Den bedömer även andningssystemet och mäter sömnkvalitet. GPS fungerar via appanslutning. Klockan kommunicerar med telefonen och levererar notiser och annan önskad info via urtavlans digitala yta. Vattentät och kompatibel med de flesta smartphones.

Annons

Batteritid: Upp till 30 dagar.

Pris: Från ca 6 800 kr.

Pixel Watch 3

Pixel Watch 3 – som en minimobil

Du kan styra musik- och mediaspelare från den, ha koll på meddelanden, mejl och samtal samt navigera med GPS och kompass. Och betala via Google Wallet. Den har mikrofon och högtalare samt höjdmätare. Du får även tillgång till olika träningsprogram, bland annat kan AI-genererade löpprogram hjälpa dig hålla tempo. Hälso- och träningsdata ser du bäst i Fitbit-appen som denna kopplas till. Pixel är mest kompatibel med Googles mobiler men även med andra androider. Finns i 41 samt 45 mm.

Annons

Batteritid: Upp till 36 timmar, laddar på ca 90 min.

Pris: Från 4 590 kr.

Polar Ignite 3

Polar Ignite 3 – vardagsklocka för den aktiva

Den här klockan i stilren design har utformats till en vardagsklocka för den med aktiv livsstil. Här finns de vanliga träningsprofilerna – löpning, cykling, simning, styrketräning … och du kan programmera till exempel löppass. Du kan även få pass rekommenderat till dig, för styrka eller puls. Klockan är vattentät.

På skärmen kan du läsa sms och mejl, svara på samtal och kontrollera musikspelare. I den här klockan finns ingen betallösning. Kompatibel med både Iphone och Android.

Annons

Batteritid: Upp till 5 dygn.

Pris: Från ca 3 899 kr.

Fitbit Charge 6 – mycket info för pengarna

Egentligen ett aktivitetsarmband men urtavlan ger mycket information även på denna. Den mäter puls, förbränning, sömn och stressnivåer men här finns till exempel ingen barometisk höjdmätare. Men GPS. Du kan logga din träning och läsa av data i Fitbit-­appen, som samlar mycket data. Du kan också betala med Google Wallet och den här är kopplad till Youtube Music (tyvärr inte Spotify). Vattentålig ner till 50 meter. Fungerar med både Iphone och android.

Batteritid: Upp till 7 dagar.

Pris: Från ca 1 900 kr.

suunto race s

Suunto Race S – för träning och tävling

Suuntos mindre och lättare variant tillverkas i Finland. I den kan du se väder, höjdbarometer, puls, energiförbrukning, med mera, direkt på urtavlan. Klockan passar i stort sett för alla sporter och kan kombineras med olika träningsappar för att spåra specifik data. Du kan ansluta den till cykeleffektmätare, löpskosulor med mera. Här kan man även ladda in kartor och bli guidad genom höjdvariationer. Den är vattentät ner till 50 meter och toppen för träning och tävling. I Suunto-­appen kan du planera och analysera, samt koppla till andra appar. Kompatibel med de flesta mobiler.

Batteritid: Upp till 7 dagar.

Pris: Från ca 4 090 kr.

Annons